Tuoreimmat motorsport uutisemme Kamitec Motorsport esittely Kilpailukauden tulokset, raportit ja sarjatilanteet Parhaimmat vauhtikuvat Vauhdikkaimmat videomme Yhteistyökumppanit vauhdissa mukana Ota yhteyttä ja kannusta meitä
 
TableTop
     
  Tervetuloa Kamitec Motorsportin digitaalisen bittiavaruuden vauhdikkaaseen maailmaan  
     
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
14.6.2016 - Kamitec Motorsport heti rallin kärkivauhtiin uudella FIN-R -viritteisellä Volkswagen Polo autolla - Kevään kilpailuista luokkapohjia ja palkintokorokesijoja

Vaihtelevalla menestyksellä vuonna 2010 rakennetulla, etuvetoisella Volkswagen Polo kilpurilla lähinnä Rally Trophy -sarjan kilpailuja ajanut lohjalainen Kamitec Motorsport -tiimi talutti kevään ralleihin uunituoreen FIN-R -viritteisen kilpurin, joka sen kahdessa ensimmäisessä rallissa osoittautui erittäin kilpailukykyiseksi yksilöksi.

Ajatus 190 hevosvoimaisesta moottorista ja kuusivaihteisesta Geminin sekventaalilaatikkoisesta Volkswagen Polo kilpurista heräsi jo viisi vuotta sitten kun Kamitecin Sami Lahdenpää osti kilpurin aihion Mikael Lindbergiltä. Tiimillä oli ajatuksena tehdä silloista Volkswagen Polo -kilpuria kisasampi versio ja niin käytännössä auto rakennettiin koria myöten kokonaan uusiksi.

Jo ennen debyyttiään erikoisosista tehty yksilö koki teknisiä päivityksiä ja kun kilpailujen tuloksia katselee niin tuloksena oli erittäin onnistunut kokonaisuus, jolla on mahdollista taistella niin Rally Trophy kuin F-rallisarjojen luokkavoitoista.

Uusi auto valmistui Salon ympäristössä ajetun Teijo-Talot rallin kynnyksellä eikä sen seurauksena Kamitec Motorsport ehtinyt testejä ajelemaan. Kuitenkin uunituore kilpuri pelasi moitteettomasti koko kilpailun ajan ja myös kuljettaja Markku Artjoki suoritui ensimmäisestä sekventaalivaihteistolla ajamastaan kilpailusta erinomaisesti; Erikoiskokeelta toiselle kello tykkäsi ja Lahdenpään lukiessa tietä Artjoki pystyi hyvin vastaamaan kotiteillään ajaneen Juha Hellmanin vauhtiin. Maalilipulla kaksikon suoritus palkittiin Rally Trophy vitosluokan toiseksi korkeimmalla palkintokorokesijalla, vain 12 sekuntia voittaja Hellmania hitaampana.

Kahta viikkoa myöhemmin Uudenkaupungin F-rallisarjan osakilpailuun tiimi muutti kilpurin takapään jousitusta pehmeämmäksi ja madalsi ajokorkeutta jo entuudestaan hyvän ohjattavuuden hiomiseksi. Muutokset onnistuivat ja näin uuden auton toinen kilpailu sujui yli odotusten, aina yksien luokkapohjien arvoisesti; Kovavauhtisilla teillä ajetun rallin maalilipulle kaksikko saapui ykkösluokan neljänneksi nopeimpana.

- Harvoin, jos koskaan, täydellisesti osista rakennettu uusi auto toimii näin moitteettomasti mitä meidän FIN-R viritteinen Volkswagen Polo on tehnyt; Huolella kun tekee niin ns. markan vikoja ei ole ilmaantunut. Meillä ei siis ollut mitään ennakko-odotuksia kilpailuja ajatellen ja kaikeksi yllätykseksi saimme huomata pystyvämme tällä autolla ajamaan jopa luokkapohjia sekä palkintokorokesijoituksia. Vaikka emme kovavauhtisilla teillä tehokkaampien autojen vauhtiin päässeet niin silti tiedämme, että tallissamme on nyt voittaja-auton lisäksi F-ryhmään muutostöissä oleva vanha kilpurimme, Kamitecin Sami Lahdenpää kertoo.

- Seuraavat kilpailut on vasta elokuun lopulla, joten vaikka leipätöissä riittää vipinää siten, ettei perheellisellä juurikaan vapaita ole niin yritetään puristaa tallista ulos vanha automme F-ryhmäläiseksi muutettuna. Tämä Volkswagen Polo on siinäkin mielessä erinomainen kilpa-ajoneuvo, että se on edullinen, kilpailukykyinen ja ennen kaikkea aihio-autoja sekä varaosia on kaikki nurkat ja autopurkaamot täynnä. Uskonkin, että kun saamme vanhan automme täysveriseksi F-ryhmäläiseksi niin jatkojalostuksella siitä saadaan uusi etuvetomalli myös muillekkin kustannustehokasta kilvanajoa hamuaville kuljettajille, Lahdenpää jatkaa.

Lopputuloset Teijo-Talot Ralli 14.5.2016, Salo: Luokka 5, Rally Trophy, top-5:
1. Juha Hellman & Kalle Hellman, Volkswagen Polo 16V 1.4, 32:34,8
2. Markku Artjoki & Sami Lahdenpää, Volkswagen Polo 16V 1.4, +12,0sek
3. Pasi Laaksomaa & Susanna Laaksomaa, Volkswagen Polo 1.4, +1:48,8sek
4. Mikke Yrjölä & Joel Isaksson, Nissan Micra 1.3 S,+1:55,9sek
5. Miikka Kaasman & Kalle Koskinen, Ford KA Kit Car, +6:34,5sek

Lopputulokset Uusikaupunki F-Rallisarja 28.5.2016: Luokka 1: top-5:
1. Samuli Nevä & Juha Kivimäki, Toyota Corolla GT, 36:05,5
2. Otto Lahti & Kimmo Forsström, Toyota Corolla GT, +37,1sek
3. Timo Ruoppa & Jaakko Tenhonen, Toyota Starlet, +51,4sek
4. Markku Artjoki & Sami Lahdenpää, Volkswagen Polo 16V 1.4, +57,1sek
5. Jaakko Ollikkala & Ossi Häkki, Toyota Corolla GT, +1:22,6sek
 
     
Kamitecin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - Mediaguru.fi